apk keuring

APK en RDW keuringen

APK

De APK is in Europa een wettelijk verplichte keuring die in Nederland is opgenomen in de Wegenverkeerswet van 1994 en daarvan afgeleide regelingen. Volgens deze regelgeving moet u uw Rover van 30 jaar en ouder elke 2 jaar laten keuren bij een autobedrijf of keuringsstation dat daartoe door de overheid erkend is. Elke auto ouder dan 50 jaar is vrijgesteld van APK. Bij de APK let de keurmeester op 3 onderdelen:

  1. Verkeersveiligheid: Remmen, banden, stuurinrichting, wielophanging, verlichting, carrosserie en schokdempers.
  2. Milieu: Uitlaatgassen.
  3. Algemeen: Kentekenbewijs deel 1, het chassisnummer en de gebruikte brandstof.

Bij goedkeuring van de auto wordt door de keurende instantie een keuringsrapport afgegeven dat in de auto bewaard moet blijven, omdat de politie daar naar kan vragen. Wij hebben twee APK keurmeesters, die goed op de hoogte zijn van afwijkende regels zoals die gelden voor klassieke wagens. De prijs voor een APK is € 50,- plus € 5,- afmeldkosten.

RDW erkend APK keuringsstation
Wij zijn een RDW erkend APK keuringsstation

RDW voorkeuring

Auto's die om bepaalde redenen, bijvoorbeeld bij invoer uit het buitenland, een Nederlands kenteken nodig hebben, kunnen bij ons "voorgekeurd" worden. Met zo'n voorkeuring komt u goed beslagen ten ijs bij de officiële keuring door een van de keuringsstations van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Onze keurmeesters zijn goed op de hoogte van de regelgeving die van toepassing is op auto's waarop een kenteken afgegeven moet worden.