klassieke rovers

De foto's van deze schitterende occasion kunt u hieronder zien.

Het Rover P5 model is bekend geworden als de Poor man's Rolls. Het was en  is een klassieke, degelijke auto die als concurrent van onder meer de Jaguar Mk serie werd verkocht. Door de hoge kwaliteit scoorde het model goed in Engelse regeringskringen als dienstauto. 

Er zijn twee modellen P5: de Saloon en de Coupé (vanaf de Mk II serie in 1963). Bovendien zijn er twee motorvarianten leverbaar: de 3 Litre werd geleverd van 1959 tot 1967 en de 3.5 Litre van 1967 tot 1973. De 3 Litre is voorzien van een 3 liter zescilinder kopklepmotor. De 3.5 Litre (ook wel: P5B) wordt aangedreven door de in 1967 van Buick gekochte 3,5 liter-V8-motor. Er werden ook enkele exemplaren geleverd met de oudere 2,4 en 2,6 liter zescilinder motoren. De 2,4 litermotor is alleen geleverd in Oostenrijk, de 2,6 litermotor is geleverd in Frankrijk en Nigeria. 

De letter B in de type aanduiding P5B staat voor Buick wat verwijst naar de oorspronkelijke leverancier van de Rover V8 motor. De Coupé aanduiding verwijst naar de schuiner en lager aflopende achterruit en daklijn, terwijl de achterdeuren toch aanwezig zijn, de P5 Coupé is hiermee een van de weinige 4 deurs Coupe modellen in de wereld.   

 Deze Rover P5B Coupé komt uit Zwitserland en is door The Gallery in Brummen geïmporteerd. Wij hebben de auto in 2002 onderhouden waarna de auto naar Duitsland is geëxporteerd. Sinds oktober 2017 is de auto in ons bezit en heeft deze zijn oorspronkelijke kenteken weer terug.

Het bijzondere aan dit prachtexemplaar zijn het originele lederen interieur, het open dak, de Sundym getinte ramen, de beklede kofferruimte en de  two tone lak (dak/body).

Recent  is de BW35 automatische versnellingsbak gereviseerd. De auto wordt afgeleverd met een onderhoudsbeurt en een verse APK keuring.

Prijs op aanvraag.